Вести

Асфалтиран тротоар у зони ОШ „Ђура Јакшић“

ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању тротоара око Основне школе „Ђура Јакшић“ у насељу Бресница.

Радове на асфалтирању тротоара данас је обишла Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналне делатности, која је истакла да ће се кроз ове радове значајно унапредити путна инфраструктура и повећати безбедност учесника у саобраћају, нарочито деце.

Данас се изводе радови на реконструкцији тротоара, а потом ће бити постављена заштитна ограда и то на основу захтева Савета месне заједнице Филип Кљајић. Веома су значајни Савети месних заједница у идентификовању и решавању кључних проблема, редовно разматрамо њихове предлоге и ово је резултат наше сарадње. Буџетом града Крагујевца предвиђено је 75 милиона динара за опремање улица и одржавање тротоара. У плану је уређење тротоара и у другим деловима града, а приоритет су зоне школа и зоне високог пешачког саобраћаја – рекла је Маја Ангеловска, чланица Градског већа.

Асфалтирању тротоара претходили су припремни радови на скидању постојеће подлоге око школе која је била у веома лошем стању, машинском ископу земље и изради постељице, као и уградњи каменог материјала. У асфалтирање тротоара у укупној дужини од 177 метара биће уграђено 53 тоне асфалтне масе, а укупна вредност изведених радова износи око 1,2 милиона динара. Након асфалтирања, у наредном периоду, екипе Сектора сигнализације поставиће заштитну ограду у зони школе - каже Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње ЈКП Шумадија.

Основна школа „Ђура Јакшић“, једна од најстаријих школа у Крагујевцу, почела је са радом давне 1934. године. Дуги низ година није било значајнијих инфраструктурних улагања, па ће изградњом тротоара и постављањем заштитне ограде, ова школа коју похађа око 300 малишана, добити нови изглед и безбедније услове за ђаке.