Вести

Редовно одржавање димњака штити од пожара

Служба димничара ЈКП Шумадија Крагујевац редовну димничарску делатност обавља у циљу обезбеђивања исправног функционисања димоводних објеката и уређаја, спречавања загађења ваздуха, мање потрошње огревног материјала и заштите живота и имовине од пожара. Током године врши одржавање преко 18000 димњака у пословним и стамбеним објектима у општинама Шумадијског округа, а позиве добија и из Аранђеловца, Ћуприје, Пожаревца и Пожеге.

Измењени режим паркирања у Крагујевцу

У складу са Решењем Градског већа града Крагујевца од понедељка 1. новембра 2021. године биће измењене зоне наплате паркирања у улицама у центру града, тако што ће поједине улице из „1“ (жуте) зоне прећи у „0“ (црвену) зону.

Привремено затварање паркинга на Тргу тополиваца

Обавештавамо кориснике услуга паркинга да ће сутра 27. октобра 2021. године у периоду од 06:00 до 12:00 часова бити затворен део посебног паркиралишта на Тргу тополиваца ( иза Заставине Управне зграде).

Торта као знак захвалности

Поводом обележавања Светског дана хране ЈКП Шумадија Крагујевац је на пијаци Аеродром у сарадњи са Туристичко-угоститељском школом „Тоза Драговић“ реализовало хуманитарну акцију у оквиру које су ученици ове школе обавили праксу на тезгама закупаца и том приликом су им дониране намирнице за припремање хране.

Јесењи радови у Спомен парку

Планирани радови на уређењу Спомен парка приводе се крају. Обављено је кошење зелених површина, садња расаде и четинара, као и постављање травног бусена. Орезано је дрвеће и шибље, а непожељна вегетација уклоњена. Освежене су хумке новом јесењом расадом, а парковски мобилијар допуњен је са 25 нових клупа и 3 стола.

Наставак озелењавања центра града

У оквиру вишемесечне акције уређења и озелењавања центра града коју организује НВО Сигурна позиција, данас су у ул. Саве Ковачевића (код зграде БИА) на зеленој површини посађене две саднице дуда и 10 садница кугластог шибља.

ЈКП Шумадија Крагујевац учествовало у радној акцији у Спомен парку

У суботу 16. октобра, Клуб акцијаша и волонтера Крагујевац организовао је традиционалну добровољну акцију уређења Спомен парка „Шумарице“.

Светски дан хране на пијаци Аеродром

ЈКП Шумадија Крагујевац и ове године организовалo је акцију поводом Светског дана хране који се у Србији обележава почев од 2001. године.

ЈКП Шумадија Крагујевац добитник Сертификата о доприносу у уштеди емисије CО2

На годишњој конференцији компаније „Секопак“ која је одржана 07.10.2021. године у Београду под слоганом „Заједно ка циљевима циркуларне економије“, ЈКП Шумадија Крагујевац додељен је Сертификат о доприносу у уштеди емисије CО2.

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2021 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

Скините апликацију кликом на следећи линк:

Image

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени