Вести

Озелењавање површина у центру града

 У оквиру акције уређења и озелењавања површина у центру града данас је у улици Саве Ковачевића, у непосредној близини зграде Шумадијског управног округа, посађено 8 садница жалосног дуда и 30 садница ловор вишње.

У улици Кнеза Милоша постављене су две платформе за успоравање саобраћаја

У једној од најпрометнијих саобраћајница најужег центра града у улици Кнеза Милоша изведени су радови на изградњи два техничка средства за успоравање брзине возила.

Привремена измена режима саобраћаја у улици Кнеза Милоша

Градска управа за развој – Одељење за одржавање путева и регулацију саобраћаја, по захтеву ЈКП Шумадија Крагујевац, уводи привремени режим саобраћаја у улици Кнеза Милоша у Крагујевцу, дана 11.05.2021. године, у периоду од 08:00 до 18:00 часова због извођења радова на изградњи техничког средства за успоравање брзине возила.

Радно време ЈКП Шумадија Крагујевац за време васкршњих и првомајских празника

Према Закону о државним и другим празницима („Службени гласник РС“, бр.43/01, 101/07 и 92/11) нерадни дани су:

Одржавање јавне расвете у МЗ Центар

Радови на замени и комплетном сређивању јавне расвете у МЗ Центар започети су данас на платоу испред Скупштине града.

Анализа исправности воћа, поврћа и јаја на крагујевачким пијацама

Уочи предстојећег празника Ускрса извршена је анализа исправности намирница на крагујевачким пијацама.

Анализа микробиолошке исправности намирница на пијацама Ердоглија и Аеродром

У циљу провере микробиолошке исправности намирница у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац 17. априла 2021. године извршено је узорковање млечних и сухомеснатих производа на пијацама Ердоглија и Аеродром.

Обавештење за кориснике ЈТП

За време васкршњих и првомајских празника, у периоду од 30.04.- 04.05.2021. године, возила јавног транспорта путника саобраћаће по измењеном реду вожње и то:

На Дан планете Земље у Крагујевцу звонило за рециклажу стакла

Дан планете Земље у Крагујевцу обележен је најавом да ће у овом шумадијском граду у наредне две недеље 120 контејнера за одлагање стаклене амбалаже бити распоређено на улицама, „на дохват руке“ грађанима и угоститељима како би допринели смањењу количине стакла које завршава на депонијама и тако загађује животну средину. Захваљујући регионалном пројекту „Управљање стакленом амбалажом на Западном Балкану“ који спроводе Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ) и NALED, заједно са компанијом Секопак, уз финансијску подршку Апатинске пиваре у десетак градова региона стигло је више од 1000 оваквих контејнера са циљем успостављања система одговорног управљања стакленим амбалажним отпадом.

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2021 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

Скините апликацију кликом на следећи линк:

Image

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени