Вести

Улица Миодрага Шуковића добија завршни изглед

У протеклом периоду изведени су радови на припреми постојеће подлоге и ископу земље за коловозну конструкцију тамо где улица није била насута каменим материјалом, а извршено је и издизање канализационих шахти на коту будућег асфалта.

Уклањање дивљих депонија са територије града (видео)

И поред напора да организовано вршимо сакупљање отпада, знатан део неконтролисано се одлаже на дивље депоније које угрожавају животну средину и здравље људи.

Замена дотрајалих металних контејнера на територији града

У склопу замене дотрајалих и оштећених контејнера на територији града Крагујевца набављено је 260 металних контејнера за сакупљање комуналног отпада запремине 1,1 м³. Испорука контејнера се врши сукцесивно - 50 комада је већ замењено, у току је замена још 100 комада, а у наредном периоду очекујемо да стигне преосталих 110 комада.

Нова механизација олакшаће одржавање јавних зелених површина у граду

ЈКП Шумадија Крагујевац наставило је са модернизацијом и обновом механизације која ће олакшати одржавање јавних зелених површина у граду.

Радови на реконструкције зелене пијаце „Центар“ продужени до краја године

Реконструкција најстарије пијаце на територији града Крагујевца, зелене пијаце „Центар“ започела је 22. маја 2020. године.

Санација улица после обилних падавина

Обилна киша која је у претходна три дана падала у Крагујевцу нанела је озбиљне проблеме мештанима  и изазвала штету на путној инфраструктури.

Забрана паркирања током трајања дечије манифестације „Вече магије у Крагујевцу“

Поводом одржавања дечије манифестације „Вече магије у Крагујевцу“, коју организује Градска туристичка организација у сарадњи са Градом Крагујевцем, у уторак 20. јула 2021. године, у периоду од 16:00 до 23:30 часова биће уведена забрана паркирања у улици Др Зорана Ђинђића и то:

Комунални радови у Крагујевцу нису стали упркос високим температурама

Упркос високим температурама које у последњих неколико дана достижу чак и до 40 степени, комунални радови у Крагујевцу одвијају се без проблема.

Анализе меда, поврћа и воћа на пијацама у Крагујевцу

У складу са годишњим планом анализа за 2021. годину Институт за јавно здравље Крагујевац 19. јуна извршио је узорковање меда и поврћа ради контроле њихове безбедне употребе у исхрани.

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2021 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

Скините апликацију кликом на следећи линк:

Image

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени