Вести

Eдукативне радионице о рециклажи под слоганом - Планета блиста када је чиста

Едукативне радионице са децом предшколског узраста на тему рециклаже Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац организује по четрврти пут. Ове године биће обухваћени  сви државни и приватни вртићи на територији града, као и групе предшколаца који похађају четворочасовну наставу при основним школама.

Циљ акције  под слоганом „Планета блиста када је чиста“, која је данас одржана у вртићу „Цицибан“, ПУ „Ђурђевдан“, је едукација наших најмлађих суграђана  да од раног детињства размеју колики је значај рециклаже и правилног селектовања и одлагања амбалажног отпада у очувању животне средине.

Излагање је прилагођено узрасту деце која су кроз игру и интерактивну комуникацију показала изузетно интересовање за ову тему. Посебно су били активни у игри практичне примене и веома успешно решили задатак у коме су картице са различитим облицима (стаклене флаше, лименке и књиге) обојили одговарајућим бојама и убацили у посуде црвене, жуте и плаве боје у зависности од врсте амбалаже коју су картице представљале.

Данашњој радионици на тему рециклаже присуствовао је и директор ЈКП Шумадија Крагујевац Марко Вујновић.