Вести

Асфалтирана Котрљанска улица у МЗ Букуровац

ЈКП Шумадија Крагујевац спровело је завршне радове на асфалтирању Котрљанске улице у МЗ Букуровац. Асфалтирању је присуствовала Маја Ангеловска чланица Комисије за комуналне послове привременог радног тела града Крагујевца са сарадницима.

Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац интензивно настављају са уређењем комуналне инфрасруктуре како бисмо обезбедили квалитетнији живот нашим грађанима. Радови ће се наставити све док нас служи овако лепо време. Данас присуствујемо завршним радовима на асфалтирању Котрљанске улице. Паралелно са овим радовима завршавају се припремни радови за асфалтирање у улици Страхиње Бобића у МЗ Бресница, као и у улици Густава Крклеца у МЗ Белошевац. Град Крагујевац је уређење инфраструктуре уврстио у свој приоритет, тако да смо асфалтирали  преко 30 улица, а тампонирали преко 100. Реконструисали смо преко 20 тротоара у дужини од преко 2.000 метара. Укупна вредност радова износи око 320 милиона динара изјавила је Маја Ангеловска.

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац наставља са уређењем комуналне инфраструктуре како на градском и приградском, тако и на сеоском подручју. Данас се налазимо у МЗ Букуровац и присуствујемо завршним радовима на асфалтирању Котрљанске улице у дужини од 370 метара, ширине 3 метра. Овом приликом биће уграђено 172 тоне асфалтне масе, а укупна инвестициона вредност радова је близу 4. милиона динара, изјавила је Биљана Планић ПР ЈКП Шумадија Крагујевац.

У овој години из буџета Града Крагујевца издвојено је око 50. милиона динара, а у наредној години планира се да се овај интензитет радова задржи.