Вести

Асфалтиране улице Љубице Филиповић и Горанска у МЗ Бресница

Екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводе завршне радове на асфалтирању улица Љубице Филиповић и Горанске у Месној заједници Бресница. Житељи ових улица први пут добијају асфалт, што ће веома  утицати на побољшање квалитета њихових живота.

Асфалтирању је присуствовао Председник привременог органа града Крагујевца Никола Дашић са сарадницима, који је овом приликом изјавио да град Крагујевац поклања пажњу сваком насељу и да је у овом периоду урађено много више него у претходним деценијама, што је и случај са Месном заједницом Бресница. У улицама Љубице Филиповић и Горанској, асфалтира се око 315 дужних метара коловоза, ширине 4 метара. Вредност изведених радова износи око 5,3 милиона динара.

Руководилац Сектора нискоградње Марко Радисављевић рекао је да су пре насипања асфалта извршени припремни радови, улице су насуте каменим материјалом, шахте су издигнуте на коту нивелете и уграђено је 235 тона асфалтне масе. Данас нам временски услови иду у прилог, теко да ћемо завршити радове које смо започели пре недељу дана.

У наредном периоду планира се асфалтирање улица Црвеног барјака и Дечанске, а радови ће се наставити и у месним заједницама Белошевац, Бресница и Велико поље.