Вести

Асфалтирана пешачка стаза у МЗ Корићани

Радови на изради пешачке стазе у МЗ Корићани приводе се крају. Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац постављају завршни слој асфалта на стази која води од Дреновачког пута у Корићанима ка Драгобраћи, у дужини од 210 метара.

Изградњом новог тротоара грађанима овог дела МЗ Корићани олакшано је кретање и подигнут је ниво безбедности пешака на виши ниво, нарочито деце која похађају ОШ „Милоје Симовић“ у Драгобраћи.

Завршне радове на терену обишли су данас представници града -  Мирослав Петрашиновић члан Привременог органа града Крагујевца, Александар Лазовић саветник Привременог органа града, Зорица Ђорић начелница Градске управе за комуналне послове, као и Маја Ангеловска и Сања Туцаковић чланице Комисије Привременог органа града Крагујевца.

Сања Туцаковић је прилом посете изјавила, да је изградња ове пешачке стазе дужине 210 метара и ширине 1,4 метра била неопходна због повећања безбедности свих учесника у саобраћају. Додала је, да се радови на изградњи путне инфраструктуре у Крагујевцу обављају свакодневно у више месних заједница. Ради се припрема за асфалтирање у месним заједницама Белошевац и Бресница, где се планира асфалтирање Мостарске улице. У току је изградња улице Црвеног барјака, а 15. новембра очекујемо и отварање прелепог трга Радомира Путника.

По речима Марка Радисављевића руководиоца Сектора нискоградње, пешачка стаза која је спајала Корићане и Драгобраћу била је у јако лошем стању. Морали смо читаву деоницу да ископамо, да сипамо и уваљамо нов камени материјал. У  асфалтирање стазе биће уграђено око 40 тона асфалтне масе.
                                                                               
Вредност изведених инфраструктурних радова на овој деоници је око 1,4 милиона динара.