Вести

Рехабилитација дела улице 27. марта у МЗ Центар

У оквиру програма рехабилитације градских улица у Крагујевцу, екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводе завршне радове на асфалтирању  дела улице 27. марта у МЗ Центар.

Радови се обављају на потезу од улице Николе Пашића (Института за јавно здравље Крагујевац) до раскрснице са улицом Александра I Карађорђевића, у дужини од 120 метара.

Коловоз на овој градској саобраћајници испред трга Радомира Путника био је у јако лошем стању, па је било неопходно његово обнављање.

Радове на терену обишли су данас члан Привременог органа града Крагујевца Мирослав Петрашиновић и саветник Привременог органа града Крагујевца Александар Лазовић са представницима града.

Ово је значајан дан за све грађане града Крагујевца, нарочито за грађане из МЗ Центар. Коначно после много времена добијамо један потпуно нови трг који ће Крагујевац да уздигне у ранг Београда и осталих европских метропола и градова и са којим ћемо моћи да се подичимо. Данас се асфалтира улица 27.марта, где је град Крагујевац уложио 4,8 милиона динара. Грађани Крагујевца добиће центар какав заслужује престони град, град који је био прва престоница модерне Србије, истакао је Мирослав Петрашиновић, члан Привременог органа града Крагујевца и додао - Србија не сме да стане. Морамо да радимо константно свакога дана у сваком погледу, на сваком пољу, да радимо и брже и јаче и боље, јер због тога постојимо и због тога смо ми овде за наше грађане.

Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње изјавио је,  да је у претходном периоду у оквиру припремних радова извршено комплетно фрезовање хабајућег слоја укупне површине од око 1200 метара квадратних. Ископани су сви лоши делови коловозне конструкције који су били доста оштећени у овом делу улице. Шахт поклопци су издигнути на коту нивелете. Били смо сведоци да је био доста нераван асфалт, насут је и уваљан нов камени материјал.

У асфалтирање ове деонице дужине од 120 метара и просечне ширине од око 10 метара, данас ће бити уграђено око 233 тоне асфалтне масе. Вредност изведених радова износи око 4,8 милиона динара.

У складу са повољним временским условима, екипе ЈКП Шумадија Крагујевац настављају са радовима на инфраструктури у МЗ Корићани и МЗ Бресница, где је у плану асфалтирање Мостарске улице.