Вести

Асфалтирање тротоара у улици Драгослава Срејовића

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању тротоара у улици Драгослава Срејовића, у оквиру редовног одржавања пешачких стаза и тротоара на територији града Крагујевца. Тротоар је био у веома лошем стању, па се по налогу Градске управе за комуналне послове приступило радовима на реконструкцији.

Радове на асфалтирању, у присуству представника ЈКП Шумадија Крагујевац, обишли су шеф Кабинета градоначелника Александар Лазовић, чланица Градског већа за комуналне делатности Маја Ангеловска и начелници Градских управа Зорица Ђорић и Дејан Ружић.
 
Иако је последњих година фокус био на саобраћајницама, битан сегмент представља и неометано функционисање и кретаање пешака. Овај тротоар представљао је озбиљан проблем на територији МЗ Лепеница и на иницијативу грађана приступили смо реконструкцији ове стазе у дужини од 200 метара. Ово је део улагања у тротоаре и пешачке стазе на територији града Крагујевца, а у 2023. године години у ове сврхе ће бити инвестирано 12,6 милиона динара, истакао је Александар Лазовић, шеф Кабинета градоначелника.

По налогу Управе за комуналне послове, ЈКП Шумадија изводи радове на уређењу комуналне инфраструктуре на територији града, о чему сведоче радови на градском, сеоском и приградском подручју. Поред радова на асфалтирању тротоара у улици Драгослава Срејовића изводе се и други инфраструктурни радови на тероторији града. Када је реч о реконструкцији тротоара у 2023. години извршили смо реконструкцију у укупној дужини од преко 1500 метара, рекла је Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналну делатност.

Радови на реконструкцији тротоара, чија је укупна вредност 3,8 милиона динара, обухватали су рушење опсечених асфалтних површина, машински ископ и израду постељице, уградњу каменог материјала и бетонских плоча, као и радове на асфалтирању. У асфалтирање дела тротоара укупне површине 1.125,5 м2 биће уграђено 170 тона асфалтне масе. По завршетку радова на асфалтирању извршиће се обележавање хоризонталне сигнализације у дозвољеној зони паркирања.