Вести

Асфалтиране две улице у МЗ Виногради

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању улица Бајe Секулића и Исидоре Секулић у Месној заједници Виногради. Радове су данас обишли Никола Дашић, градоначелник града Крагујевца и Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац са сарадницима.
 
Данас присуствујемо завршним радовима на асфалтирању улица Исидоре Секулић и улице Баје Секулића у МЗ Виногради. Након завршетка радова у ове две улице у наредном периоду наставићемо са уређењем и других улица како би становницима омогућили пристојан живот и нормално функционисање, истакао је Никола Дашић, градоначелник Крагујевца.
 
Према речима Марка Вујновића, директора ЈКП Шумадија Крагујевац, Сектор нискоградње ужурбано ради на испуњењу задатака на уређењу путне инфраструктуре на територији града Крагујевца. У МЗ Виногради у оквиру припремних радова у ове две улице извршено је машинско сечење асфалта и машински ископ тампонске подлоге, насипање и ваљање каменог материјала, након чега се приступило радовима на асфалтирању и изради банкина. Укупна вредност радова на реконструкцији ове две улице износи 7,2 милиона динара
 
У асфалтирање улице Бајe Секулића у дужини од 310 метара и просечне ширине 4 метара биће урађено 220 тона асфалтне масе, док ће у асфалтирање улице Исидоре Секулић у дужини од 182 метара и просечне ширине 3,5 метара бити уграђено 113 тона асфалта.
 
ЈКП Шумадија свакодневно изводи радове на уређењу путне и комуналне инфрастуктуре, како у граду тако и у приградском и сеоском подручју. Упоредо са овим радовима Сектор нискоградње изводи и припремне радове за  асфалтирање тротоара у улици Драгослава Срејовића, а у току су радови и на насипању каменим материјалом путева у МЗ Ердеч и Ђурисело.