Вести

Новине у области комуналних технологија на Међународном сајму комуналне опреме у Крагујевцу

На Шумадија сајму данас је отворен је XVIII Међународни сајам комуналне опреме „Komdel Expo 2023“ под покровитељством града Крагујевца, а у организацији Шумадија сајма, Пословног удружења комуналних делатности „Комдел“ и ЈКП Шумадија Крагујевац и уз подршку Привредне коморе Србије.

У присуству директора ЈКП Шумадија Крагујевац Марка Вујновића, изглагаче и госте сајма поздравили су  државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Чедомир Ракић, заменик градоначелника Ивица Момчиловић, чланица Градског већа Маја Англеловска и директор Шумадија сајма Александар Штајн.

Обављање комуналне делатности је предуслов за нормално функционисање локалне заједнице и остварење животних потреба наших грађана. Министарство у оквиру својих надлежности настоји да подржи градове и општине у стремљењима да створе услове за обезбеђење квалитета, обима  и доступности у области комуналних услуга, истакао је Чедомир Ракић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Град Крагујевац је уврстио у приоритетне задатке унапређење комуналне инфраструктуре о чему сведоче радови на градском, сеоском и приградском подручју. У 2023. години уложено је 650 милиона динара за унапређење комуналне инфраструктуре, највише за рехабилитацију, изградњу и асфалтирање путева, казала је Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналне делатности.

Сајам је јединствена прилика да се на једном месту испрате новине у области комуналних технологија, да кроз тематске дискусије и стручна предавања разменимо искуства у области пружања комуналних услуга. Ефикасност, стручност и транспарентност су циљеви којима сви тежимо, а у циљу унапређења и подизања квалитета пружања комуналне услуге – поручио је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.

Излагачи из Србије и околних држава на сајму ће представити комуналну механизацију, опрему и услуге. Током ове тродневне манифестације биће одржани стручни скупови, презентације и предавања о достигнућима и технологијама у комуналној делатности али и размена искуства и идеја у циљу што ефикаснијег пословања.

Сајам комуналне опреме „KOMDEL EXPO 2023“ отворен је до петка 22. септембра. Радно време сајма је од 10 до 17 часова, а улаз и паркинг за све посетиоце су бесплатни.