Вести

Секопак караван у посети Крагујевцу

Компанија Секопак и ЈКП Шумадија Крагујевац данас су у Великом парку организовали велику акцију сакупљања стакленог амбалажног отпада „Секопак караван“ где су се грађани за донетих 6 амбалажних стаклених јединица додатно информисали са „звонима“ и значајем одвајања стаклене амбалаже.

Циљ „Секопак каравана“ је да обиђемо свих девет градова у којима су постављена „звона“ за сакупљање стаклене амбалаже. ЈКП Шумадија Крагујевац је наш партнер још од 2010. године и резултати сакупљања стаклене амбалаже су јако добри. Крагујевац има до сада посатвљених 150 звона и преко 105 тона сакупљене стаклене амбалаже. Захваљујем се грађанима Крагујевца на оствареним резултатима и позивам их да наставе са одлагањем стаклене амбалаже како би дошли до још бољих резултата у овој години, истакла је Ивана Павловић, менаџерка операција компаније Секопак.

ЈКП Шумадија Крагујевац наставља дугогодишњу сарадњу са компанијом Секопак, а као резултат успешне сарадње је и данашња акција. Пре две године у оквиру пројекта „Управљање стаккленом амбалажом на Западном Балкану“ у Крагујевцу је постављено 120 „звона“ за сакупљање стаклене амбалаже, а током ове године добили смо још 30 „звона“ од Секопака која су постављена код правних субјеката. Грађани Крагујевца показали су велико интересовање за сакупљање стаклене амбалаже о чему сведочи и количина од преко 105 тона прикупљеног стакла, а оваквим акцијама желимо да их мотивишемо да наставе и даље да одвајају стаклену амбалажу, рекла је Марина Арсенијевић, ПР ЈКП Шумадија Крагујевац.

Акцију су подржали и малишани из ПУ „Чили и Вили“ који су кроз интерактивну радионицу учили да правилно разврставају амбалажни отпад, али и да кроз цртање и бојење представе „звона“ која су постављена у њиховом градуц.

Циљ данашње акције је да грађане Крагујевца додатно упознамо са  „звонима“ и значајем одвајања стаклене амбалаже, како би нам град био чист, а стаклена амбалажа завршила тамо где јој је и место – у рециклажи.

ЈКП Шумадија Крагујевац и компанија Секопак су као награду за предату стаклену амбалажу грађанима Крагујевца обезбедили пригодне поклоне у духу заштите животне средине.