Вести

У сусрет Дану планете Земље – заједничка акција са средњошколцима

Поводом обележавања Дана планете Земље, 22. априла представници ЈКП Шумадија Крагујевац данас су организовали акцију озелењавања површине испред Друге крагујевачке гимназије, и са ученицима ове школе засадили пет садница лишћара, које је донирао Биро за геодезију и инжењеринг „Визура инг“ из Крагујевца.

У сусрет обележавању Дана планете земље желимо да подсетимо да сваки појединац има важну улогу у заштити животне средине. Оваквим акцијама стварамо квалитетније услове за будућност и здравији живот и показујемо да бринемо о нашој планети, рекла је Катарина Ђоковић представник ЈКП Шумадија Крагујевац.

Ученици драмског студија и хор Друге крагујевачке гимназије извели су аутентичан перформанс на тему екологије и заштите животне средине и на јединствен начин скренули пажњу на значај очувања планете Земље.

Наш сценски приказ кроз одређене симболе биљака које су на неки начин угрожене симболизују и сам живот човека. Својим малим доприносом желели смо да подржимо планету Земљу са нашим пријатељима из ЈКП Шумадија Крагујевац, казала је Наташа Јаковљевић, професорка Друге крагујевачке гимназије.

Желимо да говоримо о томе колико је наша планета важна и да укажемо да постоји много угрожених врста, на томе се заснивао наш перформанс. Када би свако учинио мало наша планета би имала много, поручује Тара Врућинић, у име ученика ове школе.

Заједничким учешћем у данашњој акцији средњошколци су послали снажну поруку колико је важна планета Земља, а својим примером могу да мотивишу младе и утичу на подизање свести о значају очувања природних ресурса.