Вести

ЕЕ отпад – један од највећих глобалних проблема данашњице

Обавештавамо суграђане да ЈКП Шумадија Крагујевац  наставља са сакупљањем и откупом  ЕЕ отпада сваког четвртка, од правних и физичких лица, по цени од 10 динара по килограму. Мали кућни уређаји, као што су телевизори, монитори, усисивачи, пегле, тостери, фенови и слично се откупљују по цени од 2 динара по килограму.

Већина ЕЕ отпада спада у опасне отпаде по здравље људи па је неопходно да се правилно одлажу и рециклирају, као и да се не мешају са осталим отпадом.

Физичка лица могу сваког радног дана у периоду од 7:00 до 15:00 часова да позивом Корисничког центра ЈКП Шумадија Крагујевац пријаве електрични и електронски отпад на бројеве телефона: 034/501-180; 034/501-181 и 060/234-10-50 . Након остављања општих података (име, презиме, адреса, контакт телефон) наше екипе долазе на кућну адресу где врше мерење пријављеног отпада, попуњавају признаницу и исплаћују новац у тренутку преузимања отпада.

Правна лица која поседују електронски отпад дужна су да се као власници опасног отпада региструју у Агенцији за заштиту животне средине. У договору са ЈКП Шумадија Крагујевац 48 сати пре преузимања отпада морају да најаве Министарству за заштиту животне средине кретање опасног отпада уз обавезно попуњавање документа. ЈКП Шумадија Крагујевац својим возилом долази на адресу правног лица и уз Документ о кретању отпада преузима исти.