Вести

Унапређен рад Рецикломата у Краља Петра I

Рецикломат постављен у ул. Краља Петра I бр. 22 ребрендиран је и враћен на своје место након рада на софтверу и хардверу ове „паметне“ машине. Унапређење система има за циљ да олакша грађанима употребу Рецикломата, смањи могућност квара, омогући праћење функционисања Рецикломата на даљину и олакша праћење његове напуњености.

У наредном периоду извршиће се тестирање унапређеног система и након информација са терена од узорних грађана и ЈКП Шумадија Крагујевац, приступиће се побољшању рада машина и на другим локацијама.

Почетком 2021. године компаније Секопак, Coca Cola HBC, Апатинска пивара, Тетра Пак и ЈКП Шумадија Крагујевац су поставиле пет Рецикломата кроз пројекат „Рециклажом до вожње“ где су грађани за сваки предат амбалажни отпад добијали бенефите на еКГ картицама за превоз. Како је Крагујевац први град у коме су постављени Рецикломати, компаније су континуирано пратиле потребе грађана и решавале техничке изазове.

Подсећамо да у Рецикломат грађани могу да одложе ПЕТ флаше, АЛ лименке, стаклену и Тетра Пак амбалажу и на тај начин остваре бенефит за градски превоз и Глобалтел мобилну телефонију, али и да на правилан начин врше примарну селекцију и разврставање амбалажног отпада за шта добијају 4,00 динара по свакој унетој амбалажи.