Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац обележило Светски дан чишћења

Више од 10 година широм света одржава се највећа волонтерска акција којом се обележава Светски дан чишћења. Порука свих учесника је иста – да је одговорност сваког појединца, удружења, организација и државе подједнако значајна у остварењу крајњег циља, а то је чистија, здравија и зеленија Србија.

Један од највећих проблема у очувању животне средине представља стварање дивљих депонија и гомила отпада у парковима и шумама. 

ЈКП Шумадија Крагујевац се и ове године придружилo обележавању Светског дана чишћења акцијом у Пиварском парку. 

Поред запослених из ЈКП Шумадија Крагујевац, члана Градског већа за унапређење и заштиту животне средине Стефана Никезића, еколошке секције Медицинске школе „Сестре Нинковић“ са којом већ традиционално сарађујемо и љубитељима Пиварског парка, велико нам је задовољство што су нам ове године подрушку пружиле компаније „Fashion company“ и Timberland који су активни у разним еколошким акцијама и који су за учеснике акције припремили мајице са слоганом „BUILT FOR THE BOLD“, али и познати инфлуенсери са жељом да окружење учинимо здравијим и чистијим за будуће генерације. 

Циљ организовања оваквих акција је да скренемо пажњу јавности и подигнемо свест грађана о важности очувања животне средине, али и да апелујемо на суграђане да током целе године чувају природу и брину о парковима и зеленим површинама у свом окружењу.

Поред чишћења и сакупљања отпада у парку су посађене и две саднице црвенолисне шљиве.