Вести

Запаљено звоно за сакупљање стаклене амбалаже

Током прошле недеље били смо сведоци немилог догађаја када је дошло до паљења звона за стаклену амбалажу у улици Краљевачког батаљона и том приликом посуда је потпуно уништена. Веома је важно да ове посуде остану у функцији и да се заједно потрудимо да их очувамо.

У оквиру пројекта „Управљање стакленом амбалажом на Западном Балкану“, Крагујевац је прошле године добио 120  звона - контејнера за одлагање стаклене амбалаже који су распоређени  у граду, приграду и испред угоститељских објеката.

Поред примарног циља – рециклаже стаклене амбалаже, овим пројектом је обухваћена и едукација грађана о примарној селекцији отпада и заштити животне средине, како би утицали на промену навика суграђана и изградили нове, еколошке принципе.

Звона за стаклену амбалажу су специфичног облика и боје, служе искључиво за прикупљање стаклене амбалаже, тако да су лако препознатљива и нису случајно запаљена, већ су дело вандалског понашања појединаца који поред недостатка домаћег  васпитања немају осећај за живот у заједници.

Упућујемо АПЕЛ СУГРАЂАНИМА - чувајте заједничку имовину и пријавите свако несавесно понашање појединаца!