Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац спремно за зимску сезону

Зимска служба ЈКП Шумадија Крагујевац спремна је да и ове године у случају првих снежних падавина интервенише на улицама у Крагујевцу.

На данашњој смотри потврђено је да су извршене све неопходне припреме за рад у предстојећој зимској сезони. Извршен је комплетан ремонт и провера механизације и опреме.
У зимским условима Служба редовно одржава локалне и некатегорисане путеве по приоритетима, око 985 километара путне мреже на сеоском и градском подручју, у оквиру које се налазе 189 градских улица, од којих су 136 улица првог и 53 улице другог приоритета, као и мостови, надвожњаци и тротоари.
На сеоском подручју наше екипе одржавају укупно 460 км путних праваца.
За послове одржавања улица ангажовано је 11 возила и 8 радних машина.
Тренутно се на залихама налази око 1.400 тона ризле, 1.000 тона индустријске соли и око 18.000 килограма калцијум хлорида потребних за посипање коловоза, а обезбеђен је и довољан број возача и извршилаца.
За ову годину уговорена је и набавка 8.000 тона ризле, 4.000 тона индустријске соли и 20.000 тона калцијум хлорида чија ће се испорука вршити сукцесивно у зависности од ситуације на терену и временских услова.
Створени су сви услови како би екипе Зимске службе у случају падавина правовремено изашле на терен и омогућиле неометано одвијање јавног градског превоза, функционисање јавних институција, комуналних система и снабдевања.
У случају обилнијих падавина уводиће се додатне екипе са камионима, грађевинским машинама и људством.
Рад Зимске службе организован је 24 часа укључујући и дане викенда и верске и државне празнике.
Смотри је присуствовао заменик градоначелника Ивица Момчиловић, представници надлежних Управа и Служби, као и представници предузећа.