Вести

Наставља се дезинфекција улица у Крагујевцу

У циљу заштите здравља грађана и спречавања ширења инфекције корона вируса ЈКП Шумадија Крагујевац поред редовног одржавања чистоће јавних површина наставља са појачаном дезинфекцијом улица и јавних саобраћајница у граду. 

У вечерњим и ноћним сатима уз коришћење одговарајућих средстава обавља се прање улица, прилаза и саобраћајница унутар Клиничког центра, прилаза Дому здравља и COVID амбуланти, као и другим здравственим установама и институцијама у граду. 

Грађанима су и даље доступни канистери са дезинфекционим средством на бази натријум-хипохлорита на 10 локација у граду ( код „Крста“, код хале „Језеро“, испред МЗ Станово, испред пијаце у насељу Багремар, у насељу Аеродром испред „Максија“, испред тржнице „Ердоглија“, у насељу Бубањ на углу Змај Јовине и улице Светозара Марковића, код пијаце у Бресници, на Тргу Мала Вага и у улици 27.марта преко пута ТПЦ“Раднички“) који се редовно допуњују. 

У складу са епидемиолошком ситуацијом подсећамо грађане да једино редовном хигијеном и дезинфекцијом простора уз придржавање прописаних мера заштите и физичке дистанце можемо спречити даље ширење вируса.