Вести

Извршена надзорна провера примене Интегрисаног система менаџмента

У ЈКП Шумадија Крагујевац одржана је друга надзорна провера Система менаџмента квалитетом, Система менаџмента животном средином, Система менаџмента безбедношћу и здравља на раду и Система менаџмента безбедности информација, као и примене стандарда ИСО 9001, ИСО 14001, ИСО 45001 и ИСМС 27001.

Надзорна провера извршена је од стране екстерне комисије акредитованог сертификационог   тела JUQS – Београд које је водеће национално сертификационо тело за системе менаџмента у земљи.

Организације које су сертификоване од стране ЈUQS-a добијају IQNET сертификат, ексклузивни алат који им омогућава да се самоуверено такмиче на глобалном тржишту кроз признање које пружају IQNET партнери који се налазе свуда широм света.

Надзорна провера је од стране комисије проверавача спроведена по свим стандардима и то у Сектору чистоће, Сектору нискоградње, Сектору паркинга, Сектору јавног транспорта путника, Сектору гробаља, Служби кадровских и административних послова, Служби комерцијалних послова, пословних процеса продаје и маркетинга, Служби јавне расвете и Служби управљања путевима.

Провера система менаџмента безбедности информација извршена је на нивоу целог предузећа.

Комисија екстерних проверавача закључила је да се сви сертификовани стандарди у потпуности примењују и да нема неусаглашаности.

Као и код претходне провере, похваљен је рад свих запослених који су радили на примени стандарда као и на континуираном усавршавању система.

Наредне године очекује нас транзиција на нову верзију Стандарда менаџмента безбедности информација ИСMС 27001, као и унапређење сваког стандарда на основу добијених препорука.