Вести

Асфалтирана улица Цветка Кољковића у МЗ Велико поље

Користећи повољне временске услове екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац настављају радове на уређењу путне инфраструктуре  како на  градском, тако и  на приградском и сеоском подручју.

Радове је обишао Мирослав Петрашиновић члан  Привременог органа града Крагујевца, који је  изјавио да је ово само једна у низу асфалтираних улица. Данас смо у улици Цветка Кољковића у МЗ Велико поље, где користимо лепо време и са свом расположивом механизацијом екипе ЈКП Шумадија Крагујевац су свакодневно на терену. Континуирано се ради, годишње се асфалтира око 80 километара путних праваца и улица. Након завршене зимске сезоне, на пролеће, наставићемо асфалтирање чим временски услови дозволе.

Ово је једна од већих улица у овом насељу. Била је веома стабилна, тако да смо  утрошили само пар кубика каменог материјала, није било ископа, а шахте смо подигли на коту нивелете рекао је Марко Радисављевић руководилац Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац.

Улица Цветка Кољковића дуга је 280 метара, а широка 4 метра. За асфалтирање је утрошено 205 тона асфалтне масе, а инвестициона вредност радова износи преко 4,3 милиона динара.