Вести

Асфалтиране улице Свете Тројице и Караула 3 у МЗ Белошевац

Екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац користе сваки дан без падавина како би  асфалтирале што већи број улица у складу са предвиђеним планом. Данас присуствујемо завршним радовима у  улицама Свете Тројице и Караула 3 у Месној заједници Белошевац. 

Асфалтирању су присуствовали члан Привременог органа града Крагујевца Мирослав Петрашиновић и саветник Привременог органа града Крагујевца Александар Лазовић.

По речима Мирослава Петрашиновића ово је значајна инвестиција за мештане Белошевца, јер су асфалт у овом делу Белошевца чекали преко 50 година. Улица Караула је била у пројекту чисте Србије, по ком је предвиђена и канализациона инфраструктура пре уградње асфалта. Дужина овог асфалтног пута износи 1.220 метара, ширине 3 метра. Уложено је око 11,3 милиона динара, а уграђено је 650 тона асфалтне масе.

Александар Лазовић је изјавио да је асфалтирањем ових улица решен један од највећих комуналних проблема насеља Белошевац, и најавио је да ће се веома брзо догодити  полагање камена темељца за изградњу амбуланте и Месне заједнице. Уз радове и на реконструкцији школе,  ово насеље  ће се у битној мери променити и постаће веома лепо уређено приградско насеље какво је све време и требало да буде.

Инвестициона вредност ових радова је око 50 милиона динара.