Вести

Успешно реализован још један пројекат о рециклажи у предшколским установама

Традиционално, и ове године, ЈКП Шумадија Крагујевац успешно je реализовало едукативне радионице o правилном одлагању амбалажног отпада и значају рециклаже за децу предшколског узраста.

У периоду од 20. фебруара до данас посетили смо 15 државних и 19 приватних вртића. Одржано је 50 радионица на којима је присуствало око 1200 малишана предшколског узраста.

Радионице су биле прилагођене узрасту деце која су кроз игру и интерактивну комуникацију показали изузетно интересовање. Посебно су били активни у интерактивној игри у којој су применили усвојено знање кроз одлагања сличица са предметима од пластике, тетра пака, лименки, стакла, папира и картона у понуђене кантице жуте, црвене или плаве боје. Врло радо су одговарали на питања, износили запажања и коментарисали лоше понашање појединаца на тему заштите животне средине.

Током дружења са малишанима запазили смо да већ поседују сазнања о овим темама, што указује на чињеницу да из године у годину све више пажње васпитачи поклањају едукацији деце о начину и значају правилног одлагања амбалажног отпада у за то посебно опредељене посуде.

Као друштвено одговорна компанија ЈКП Шумадија Крагујевац свим учесницима ове радионице поклонила је по бојанку са песмицом и илустрацијама на тему екологије и значаја очувања животне средине.

ЈКП Шумадија Крагујевац се захваљује свим представницима предшколских установа на досадашњој успешној сарадњи и очекујемо реализовање нових пројеката у интересу деце која су наша будућност.