Вести

Почело постављање техничких средстава за успоравање брзине возила – платформи

По налогу надлежне Градске управе за комуналне послове екипе Службе сигнализације ЈКП Шумадија Крагујевац данас су почеле са уградњом техничких средстава за успоравање брзине возила – платформи у Булевару краљице Марије. Током дана биће уграђене две платформе код ТЦ „Биг“ и код Мишарске улице (смер ка Станову), а следеће недеље ће бити постављене још две на истим локацијама, али у супротном смеру.

Радове на постављању платформи обишли су Маја Ангеловски, члан Градског већа за комуналне делатности, Зорица Ђорић, в.д. начелник Градске управе за комуналне послове са сарадницима, представници Саобраћајне полиције и Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.

Наведене платформе биће изведене у складу са израђеним Пројектом проласка државних путева кроз несељена места на територији града Крагујевца, а у циљу повећане безбедности учесника у саобраћају - посебно пешака на ризичним локацијама градских саобраћајница.

У плану је да почетком и током наредне године буде извршено постављање ових платформи на још 4 локације у граду, а све према напред наведеном Пројекту:

  • у ул. Краља Милана IV на раскрсници са ул. Елизабете Роуз и Далматинском,
  • у ул. Авалској (пешачки прелаз у близини салона намештаја „Данвес“),
  • ул. Стојана Протића – на раскрсници са ул. Сарајлијином (зона ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“) и
  • ул. 9.маја (зона ОШ „Драгиша Луковић-Шпанац“).