Вести

Извршена прва надзорна провера примене система ИМС-а

У ЈКП Шумадија Крагујевац одржана је прва надзорна провера Система менаџмента квалитетом, Система менаџмента животном средином, Система менаџмента безбедношћу и здравља на раду и Система менаџмента безбодности информација, као и примене  стандарда ИСО 9001, ИСО 14001, ИСО 45001 и ИСМС 27001.

Надзорна провера извршена је од стране екстрене комисије акредитованог сертификационог   тела  JUQS – Београд које је водеће национално сертификационо тело за системе  менаџмента у земљи.

Организације које су сертификоване од стране ЈUQS-a добијају IQNET сертфикат, ексклузивни алат који им омугућава да се самоуверено такмиче на глобалном тржишту кроз признање које пружају IQNET партнери који се налазе свуда широм света.

Надорна провера је од стране комисије проверивача спроведена по свим стандардима и то у Сектору чистоће, Сектору нискоградње, Сектору паркинга, Сектору пијаца, Сектору гробља и Сектору општих и административних послова.

Проврера система менаџмента безбедности информација извршена је на нивоу целог предузећа.

После извршене провере на завршном састанку комисија екстерних проверивача саопштила је да се сви сертификовани стандарди у потпуности  примењују и да нема неусаглашености.

Похваљен је рад и залагање свих одговорних који су радили на примени стандарда, а добијене су и препоруке на даљем усавршавању система.

Сваки стандард се увек може унапредити што ћемо у наредном периоду и чинити  на основу добијених препорука и стања на терену, а већ почетком наредне године крећемо са радом на даљем усавршавању свих стандарда.