Вести

Радови на асфалтирању улице Милутина Луковића у насељу Угљешница

ЈКП Шумадија Крагујевац данас изводи завршне радове на асфалтирању припремљених површина у улици Милутина Луковића у насељу Угљешница.

Радове на терену обишли су члан Градског већа за локалну самоуправу Сања Туцаковић и директор ЈКП Шумадија Крагујевац Марко Вујновић са сарадницима.

Асфалтирањем ове улице биће решени вишегодишњи проблеми које су имали станари овог насеља, јер је ова улица имала само камени материјал који се након обилних падавина сливао и излазио на Авалску улицу и тиме угрожавао безбедност магистралног пута Топола - Крагујевац.

У оквиру припремних радова обављен је машински ископ земље, планирање и ваљање постељице и уградња каменог материјала, а након постављања завршног слоја  асфалта приступиће се и ручној уградњи банкина каменим материјалом.

У асфалтирање саобраћајнице дужине 188 метара и ширине 4 метра биће утрошена 131 тона асфалтне масе, а вредност изведених радова је око 2,8 милиона динара.

Након завршетка радова у улици Милутина Луковића, у плану је асфалтирање још четири улице у овој месној заједници - Благоја Обреновића, Страгарска, Тополска и Капетана Дарка Костића.