Вести

Ангажовано 11 додатних екипа на рашчишћавању улица у Крагујевцу

Снег који протеклих дана пада у Крагујевцу успорио је саобраћај, али већих застоја нема. Зимска служба ЈКП Шумадија Крагујевац са 11 екипа ангажована је даноноћно на терену.

Улице првог приоритета у граду су очишћене, рашчишћене су и мање фреквентне саобраћајнице, а врши се и уклањање снега са тротоара, мостова и надвожњака.

Поред 14 возила са којима располаже зимска служба ЈКП Шумадија Крагујевац, на основу Одлуке Штаба за ванредне ситуације, од јутрос је ангажовано још 11 додатних возила која су обезбедили ЈКП Водовод и канализација, Енергерика и предузеће „Корман пут“, тако да је укупно 25 возила од данас на рашчишћавању путних праваца првог и другог приоритета на територији града Крагујевца.

Ова механизација ће бити ангажована не само на градском и приградском подручју, већ и у сеоским подручјима док се не очисте сви путеви.

Сви који имају потребу за чишћењем завејаног пута или имају проблем са снежним наносима могу то да пријаве Ситуационом центру града Крагујевца или Оперативном центру МУП-а Србије, односно крагујевачкој Управи за ванредне ситуације.

Смотри додатне механизације поред градоначелника Крагујевца Николе Дашића, присуствовао је и заменик градоначелника Ивица Момчиловић, начелник Управе за ванредне ситуације МУП-а Србије Зоран Кочовић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац Марко Вујновић, као и представници ангажованих предузећа.