Вести

Електронски и електрични отпад

Већина електричног и електронског отпада представља опасан отпад, јер у себи садржи материјале и тешке метале који имају штетан утицај на околину и здравље људи, зато је потребно да се овај отпад одлаже и рециклира на одговарајући начин.

У ЕЕ отпад се убраја електрична и електронска опрема и уређаји који су дотрајали и нису више у употреби, а некада су за свој рад користили електричну енергију или батерије.

ЈКП Шумадија Крагујевац сваког четвртка у месецу врши организовано преузимање и откуп електричног и електронског отпада од физичких и правних лица по јединственој цени од 10,00 динара по килограму.

Том приликом се преузимају већи кућни апарати - фрижидери, замрзивачи, машине за прање и сушење веша, машине за прање судова, бојлери, ТВ апарати, рачунари и слично.

Подсећамо суграђане да се мали кућни апарати не откупљују, a у њих убрајамо - усисиваче, уређаје за шивење, плетење и ткање, пегле и апарати за одржавање одеће, тостере, фритезе, млинове, апарате за кафу, електричне ножеве, уређаје за шишање и сушење косе, прање зуба, бријање, масирање , сатове и друге мале кућне апарате.

 

Ваше пријаве можете упутити Корисничком центру сваког радног дана од 07:00 до 17:00 часова на бројеве телефона:

034/501-180; 034/501-181 и 060/234-10-50