Вести

Зимска служба спремна за наступајућу сезону

Tрадиционална смотра механизације, транспортних средстава и људства ангажованих у зимској служби показује да смо и ове године спремни за први снег и екстремно ниске температуре.

Извршено је сервисирање и ремонт комплетне механизације неопходне за наступајућу зимску сезону. Механизација је током ове године зановљена набавком четири камиона кипера са додатном опремом и две комбиноване машине што ће у многоме убрзати процес рада зимске службе. Нова возила поседују опрему за мокро, суво и течно посипање, па ће екипе ЈКП Шумадија Крагујевац са укупно 16 возила и 11 грађевинских машина бити ангажоване на одржавању око 650 километара градских и локалних путева - 5 траса у градском и 4 трасе у сеоском подручју. Обезбеђен је и довољан број возача и извршилаца тако да смо у потпуности спремни за спровођење повереног посла.

Обезбеђено је око 1.403 тона соли, 1.486 тона каменог агрегата и око 30.000 кг (30 тона) калцијум хлорида, а у зависности од временских услова пристизаће и нове количине како би се обезбедили чисти и проходни путеви, улице и тротоари.

Рад зимске службе ће бити организован 24 часа укључујући и дане викенда и празнике. Посебан приоритет биће прилаз Клиничком центру и осталим здравственим установама.

Смотри зимске службе присуствовали су и предстваници локалне самоуправе и других предузећа.