Vesti

Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u JKP Šumadija Kragujevac

U zgradi Gradske uprave danas je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata potisan Kolektivni ugovor za zaposlene u JKP Šumadija Kragujevac.

Čestitajući u ime gradonačelnika Nikole Dašića, zaposlenima i poslovodstvu na Kolektivnom ugovoru, Aleksandar Lazović šef Kabineta gradonačelnika je istakao da je želja lokalne samouprave da zaposleni u komunalnom sektoru, kao i svi zaposleni u sistemu lokalne samouprave budu što je moguće zadovoljniji, a samim tim i plaćeniji nego što jesu. Uvek će težnja Grada biti da maksimalno doprinese visini zarada u oba komunalna preduzeća, ali ono što je u ovom trenutku još bitnije je da se obezbedi kontinuitet u isplati zarada i sigurnost očuvanja svakog radnog mesta.

Danas potpisan Kolektivni ugovor predstavlja jednu stabilnost i garanciju da će plata biti redovna, a radna mesta sačuvana. Kada prođe zima moći ćemo da razgovaramo o potencijalnim poboljšanjima uslova rada i zarada koje smo danas zagarantovali, poručio je Lazović.

Direktor JKP Šumadije Marko Vujnović istakao je da je zadovoljan pregovorima koje je imao sa predstavnicima sindikata i smatra da je saradnja u pripremi predloga Kolektivnog ugovora bila izuzetna. Na kraju smo postigli dogovor i potpisali Kolektivni ugovor, koji će sigurno u ovim nestabilnim vremenima doprineti da funkcionišemo stabilno. Naš osnovni cilj je da nastavimo kao i do sada, da plata zaposlenih u komunalnom preduzeću Šumadija nijedan dan ne kasni. Tokom narednog perioda gledaćemo kako možemo, na svaki način, da omogućimo zaposlenima da doprinose svom preduzeću i svom radu, a na kraju i svojim primanjima na lakši način.

Predstavnici dva reprezentativna sindikata Slaviša Samčović, predsednik Zajednice sindikata Srbije i Miodrag Grujičić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije ističu da su pregovori bili i dugi i teški, ali da su se poslodavac, grad Kragujevac kao osnivač i sindikati saslušali sa maksimalnim uvažavanjem i usaglasili stavove. Ugovor koji smo potpisali je nešto što u ovom trenutku maksimalno možemo da dobijemo s obzirom na sveobuhvatnu situaciju.