Vesti

Saopštenje za javnost JKP Šumadija Kragujevac

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac postavilo je 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina na 60 lokacija na teritoriji grada Kragujevca.

Kompanija “Sekopak”, operater za upravlјanje ambalažnim otpadom na teritoriji Srbije, dala je na korišćenje JKP Šumadija Kragujevac 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina koji se razlikuju po bojama poklopaca. Od toga, 60 plavih kontejnera namenjeno je za papir i kartonsku ambalažu, 60 žutih za pet ambalažu i limenke, a 20 crvenih za staklenu ambalažu. Na 20 lokacija biće postavlјeno po tri kontejnera, a na 40 lokacije po dva.

Cilј je da se korisnicima usluga omogući da izvršavaju svoju zakonsku obavezu razdvajanja ambalažnog od komunalnog otpada, odnosno da se obavlјa primarna selekcija otpada.

Blagovremenim pražnjenjem kontejnera onemogućava se formiranje divlјih deponija, čime se smanjuju negativni uticaji na životnu sredinu, a sve u cilјu njene zaštite.

Kontejneri će biti postavlјeni u ulicama Save Kovačevića, Svetozara Markovića, Trgu Vojvode Radomira Putnika, Zorana Đinđića, Stevana Sremca, Nikole Pašića, Dečanskoj, Crvenog barjačeta, Branka Radičevića, Vuka Karadžića, Ilije Kolovića, Kneza Miloša, Vojvode Putnika, Kneza Mihaila, Lepenički bulevar, Episkopa Save, Gružanskoj, Sretenjskog ustava, Kralјa Aleksandra Karađorđevića, Kragujevačkog oktobra, Rudničkoj, Bulevaru kralјice Marije, Daničićevj, Kralјa Milana IV, Gavrila Principa, Atinskoj, Vladimira Rolovića, Josipa Šnersona, Ilindenskoj, Spasenije Cane Babović, Zorana Vasića, Zmaj Jovinoj, Kopitarevoj, Kosovskoj, Miloja Živanovića, Elizabete Rouz i Save Dimitrijevića.