Vesti

Redovno održavanje dimnjaka u Kragujevcu

Oko 17000 pravnih i fizičkih lica sa teritorije Kragujevca i drugih opština - Topole, Rače, Batočine, Knića, Lapova i Velike Plane koristi usluge Službe dimničara JKP Šumadija Kragujevac.

Redovno održavanje dimnjaka, njihovo detaljno čišćenje i kontrolisanje obavlja se tokom čitave godine. Tokom zimskog perioda prioritet ove službe je čišćenje kotlova i dimovodnih kanala, kao i čišćenje dimnjaka i vađenje čađi, dok se u letnjem periodu najčešće obavlja mehaničko i hemijsko čišćenje ventilacije u ugostiteljskim objektima i industriji.

Skrećemo pažnju sugrađanima da su zapušeni odvodi od smole i čađi dimnjaka podjednako zapaljivi kao i energenti od kojih nastaju, zato je neophodno preventivno čišćenje odžaka pre početka grejne sezone. Učestalost čišćenja dimnjaka zavisi od vrste goriva koje se koristi, pa je kod stanovništa koje za grejanje koristi kvalitetan materijal dovoljno jedno čišćenje pred grejnu sezonu i jedno tokom zime.

Ukoliko građani primete probleme u sagorevanju mogu da nam se obrate, jer svaka nepravilnost u radu dimnjaka može da prouzrokuje katastrofalne posledice, naročito ako dođe do njegovog samozapaljivanja, čime može biti ugrožena bezbednost građana i samog objekta.

Informacije vezane za usluge Službe dimničara možete dobiti pozivom Korisničkog centra JKP Šumadija Kragujevac svakog radnog dana od 07:00 do 17:00 časova na brojeve telefona:

034/501-180; 034/501-181 i 060/234- 10-50