Вести

Светски дан хране на пијаци Аеродром

ЈКП Шумадија Крагујевац и ове године организовалo је акцију поводом Светског дана хране који се у Србији обележава почев од 2001. године.

Светски дан хране има за циљ глобалну солидарност државних институција, приватног сектора и цивилног друштва, како би удружени указали на значај постизања одрживог развоја - смањење броја гладних у свету.

На пијаци Аеродром организовано је дружење са посетиоцима пијаце што је била прилика да се укаже на важност правилне исхране, а бесплатне стручне савете о начинима здраве исхране добили су од нутриционисте - дијететичара Сандре Карановић. Такође, посетиоци су могли да уживају у дегустацији различитих домаћих производа припремљених по традиционалној рецептури, а који се налазе у богатој понуди ове пијаце.

Ове године акција је хуманитарног карактера и реализована је у сарадњи са  ТУШ “Тоза Драговић”, тако што су ученици ове школе обавили праксу на тезгама закупаца, а за узврат су им дониране намирнице за припремање хране коју ће искористити у оквиру практичног дела наставе и за припрему оброка за ученике школе.

ЈКП Шумадија Крагујевац се захваљује закупцима тезги и локала на пијаци Аеродром који су несебично подржали ову акцију и донирали велике количине намирница и сировинских производа.